Rå gulerodskage med Daim og valnødder
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Her får du gulerodskage på en helt ny måde. Kagen er ubagt og minder om klassisk æblekage – bare med gulerødder.
Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Knus makronerne groft, og fordel dem i bunden af et tærtefad. Hak Daim groft, og drys det over makronerne. Tag lidt valnødder fra til pynt, og hak resten groft. Drys valnødderne over makroner og Daim.
Hæld fløde, vaniljesukker og kanel i en skål, og pisk det til skum med håndkraft ved hjælp af et piskeris – det tager ca. 5 minutter. Vend cremefraiche i, og fordel cremen over makroner, Daim og valnødder.
Skræl og riv gulerødder groft, og fordel dem på toppen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer før servering.
Pynt gulerodskagen med valnødder, og drys evt. med lidt flormelis. Servér gulerodskagen direkte fra fadet – den kan ikke skæres i pæne stykker, men skal serveres rustikt med en stor ske.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk