Rå gulerodskage med Daim og valnødder

27. april 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Her får du gulerodskage på en helt ny måde. Kagen er ubagt og minder om klassisk æblekage – bare med gulerødder.

Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Knus makronerne groft, og fordel dem i bunden af et tærtefad. Hak Daim groft, og drys det over makronerne. Tag lidt valnødder fra til pynt, og hak resten groft. Drys valnødderne over makroner og Daim.
Hæld fløde, vaniljesukker og kanel i en skål, og pisk det til skum med håndkraft ved hjælp af et piskeris – det tager ca. 5 minutter. Vend cremefraiche i, og fordel cremen over makroner, Daim og valnødder.
Skræl og riv gulerødder groft, og fordel dem på toppen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer før servering.
Pynt gulerodskagen med valnødder, og drys evt. med lidt flormelis. Servér gulerodskagen direkte fra fadet – den kan ikke skæres i pæne stykker, men skal serveres rustikt med en stor ske.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar