Quinoatærte med blomkål og champignoner
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Quinoatærte er en supersund og mættende udgave af den klassiske tærtebund. Blomkål og champignoner smager ekstra godt, når de er ristet i ovnen.
Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil de små haler frigøres. Lad den kogte quinoa køle en smule af.
Skyl blomkål; del den i små buketter, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Fordel grøntsager og svampe på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med salt.
Bag dem gyldne og sprøde i den 200° varme ovn, i ca. 30 minutter.
Bland æg, fintrevet parmesan, kogt quinoa og salt i en skål. Rør det godt sammen, og tryk derefter massen ud i et jævnt lag i en tærtebund med en diameter på ca. 30 cm.
Forbag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, indtil den har sat sig.
Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og finthakket timian. Fordel de bagte grøntsager i tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast. Pynt med lidt timian, og servér.
Tip!
Lav tærten med en almindelig færdigkøbt tærtebund, hvis det skal gå ekstra stærkt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk