Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
De sprøde pitachips er nemme at lave og smager herligt dyppet i den cremede fetadip.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern kernerne. Pensl skindsiden med lidt olie, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern, og fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og drys let med salt.
Bag begge dele i ovnen i 20 minutter, til peberfrugterne begynder at blive sorte, og de søde kartoffeltern er sprøde i kanten.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Blend feta, skyr og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft.
Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Læg trekanterne på en bagerist, pensl med olie, og drys med salt. Bag pitachipsene i ovnen i ca. 7 minutter, til de er sprøde.
Pil og pres hvidløget, og ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær de bagte peberfrugter i lange, tynde strimler, og vend dem sammen med de søde kartofler, quinoa og dressing.
Skyl og hak persille. Drys chiliflager og persille over salaten, og servér straks med pitachips og fetadip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk