Quinoasalat med mandler og mynte

1. juni 2018 af .

Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl

Denne quinoasalat er marokkansk-inspireret med mandler og mynte. Opskriften er vegetarisk og glutenfri – og fuld af proteiner og gode smagsindtryk!

Ingredienser

Sådan gør du

Marinér først grøntsagerne: Forvarm ovnen til 200°. Skær aubergine og squash i tynde skiver. Pensl dem let med ⅓ af olien på begge sider med en bagepensel, og læg dem i en bradepande.
Drys dem med salt, og bag dem i ovnen, til de er møre og let brankede i kanterne – hold godt øje med dem undervejs, da de let brænder på. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og læg dem i en skål. Tilsæt resten af olivenolien og presset hvidløg, og stil skålen til side.
Skyl quinoaen grundigt, og lad den dryppe af. Hæld den derpå i en gryde, og tilsæt den afmålte mængde vand sammen med kanel og salt. Bring vandet i kog, og skru straks ned for varmen. Lad quinoaen simre i 15-20 minutter.
Hæld den kogte quinoa i en skål, og lad den køle lidt af. Pres saften af citronen. Tilsæt citronsaft, krydderurter, bagte grøntsager, avocado og rosiner, og vend det hele grundigt sammen.
Frigør granatæblekernerne ved at banke på skallen med en ske, så de falder ud af sig selv og ned i en skål. Pynt salaten med granatæblekerner og mandler. Servér salaten straks, eller stil den i køleskabet til senere brug. Den kan holde sig 3-5 dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar