Quinoasalat med kål, halloumi og smilende æg
27. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En skøn og mættende salat, der gør både øjnene og maven glad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoa godt i koldt vand, og kog efter pakkens anvisninger.
Pisk tahin, vand og saften fra ½ citron sammen til en cremet dressing, og smag til med honning, salt og peber. Vend den kogte quinoa i halvdelen af dressingen.
Snit grønkål og palmekål fint, og vend kålen i halvdelen af den tilbageværende dressing. Gem resten af dressingen til servering.
Kog æggene i ca. 6 minutter, så de er smilende, og kom dem straks efter i koldt vand. Pil dem, når de er kølet lidt af. Halvér avocadoerne, fjern stenene, skær avocadokødet i kvarte, og pil skallen af. Dryp avocadokødet med citronsaft fra ½ citron.
Skær halloumi i skiver, og steg skiverne i lidt olie på panden lige inden servering.
Anret quinoa og kål på tallerkenerne, og læg halve æg, halloumiskiver og avocado oven på.<br />
Krydr med salt og peber, og drys med klippet purløg. Servér med ekstra dressing ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk