Quinoasalat med agurk, feta og mynte
Spis salaten som selvstændig ret, eller servér den som tilbehør til f.eks. fisk eller stegt kød.

0-30 min.
(0)
5. juni 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Bemærk:Salaten er også god dagen efter. Du kan sagtens lave en stor portion og bruge rester til frokost.
Ingredienser
personer
Quinoasalat
- quinoa
- 1½ dl
- mandler
- 50 g
- usaltede pistacienødder uden skal
- 50 g
- agurker
- 1
- forårsløg
- 4
- frisk mynte
- 2 håndfulde
- salt og peber
- feta
- 100 g
Dressing
- flydende honning
- 2 tsk.
- økologisk citroner
- 1
- hvidvinseddike
- 1 spsk.
- olivenolie
- 4 spsk.
- salt og peber
Sådan gør du
Quinoasalat
Kog quinoaen efter pakkens anvisninger. Afdryp den.
Rist mandlerne på en tør pande i 4-5 minutter. Lad dem køle lidt. Hak mandler og pistacier groft.
Skær agurken i små tern. Snit forårsløgene fint, og hak mynte groft.
Vend quinoa, mandler pistacier, agurk, forårsløg og mynte sammen. Krydr med salt og peber.
Dressing
Rør en dressing af honning, citronsaft - og skal, eddike og olie. Krydr med salt og peber.
Vend dressingen sammen med salaten. Bryd fetaen i mindre stykker, og vend dem i lige inden servering. Anret salaten på et fad, og nyd.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner