Quinoapostej – vegetarisk julemad
21. november 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne quinoapostej med svampe, porrer og syrlig tranebærkompot er en smagfuld vegetarisk juleret, der fungerer godt på det klassiske julebord – også selvom du ikke er vegetar.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang bageform, ca. 28 x 15 cm
Sådan gør du
Tænd ovenen på 175°. Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den i letsaltet vand i 10-12 minutter. Lad den afdryppe og køle af i en sigte.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrer og bladselleri, og snit dem fint. Steg løg, hvidløg, porrer og bladselleri i en gryde med olie, til løgene bliver klare.
Hak timian. Rens champignoner, og skær dem i små tern. Tilsæt champignoner og timian i gryden, og steg endnu et par minutter.
Pisk æg i en skål. Rør grøntsagsblandingen i de sammenpiskede æg med quinoa, valnødder og rugmel. Lad det trække lidt, og krydr med salt og peber.
Smør en form, og hæld blandingen i. Sæt postejen i ovnen, og bag i ca. 30 minutter.
Hæld appelsinsaft og sukker i en gryde, og bring det i kog. Når det er kogt ind til det halve, tilsæt tranebær. Kog videre til bærrene er møre.
Servér postejen lun eller kold med kompotten.Servér postejen lun eller kold sammen med tranebærkompotten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Stort tema med opskrifter på vegetarisk julemad!