Quinoadeller med bagte rodfrugter og hytteost
13. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vegetardeller fyldt med kogt quinoa, gulerødder og majs. Sammen med bagte rodfrugter udgør de et skønt kødfrit måltid.
Bemærk
Vege
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mundrette tern eller bjælker. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl quinoaen grundigt i koldt vand, og kog den i en gryde efter anvisning på emballagen. Afdryp, og afkøl dem let.
Pil og hak løget fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl og afdryp majsene.
Rør kogt quinoa sammen med løg, gulerødder, majs, æg, mozzarella, mel og spidskommen i en skål, og krydr med salt og peber.
Form farsen til 10-12 flade deller. Steg quinoadellerne i rigeligt olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Rør hytteost sammen med finthakket dild og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Servér quinoadellerne med bagte rodfrugter og hytteostecreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk