Quinoa med kødboller i krydret tomatsauce

1. juni 2018 af .

Foto: Betina hastoft

Quinoa er et sundt alternativ til ris, og her serveres det med en velsmagende tomatsauce af gulerødder, peberfrugt, grov sennep og mosede tomater fra flaske.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl quinoa grundigt med rindende vand i en sigte. Hæld quinoaen i en dyb (sautere)pande med 7 dl vand og salt, og lad det trække i 15 minutter. Tænd for varmen, og bring det i kog.
Læg låg på, og lad det småkoge ved svag varme i 15-20 minutter.
Rør hakket kød med æg, sennep og rasp. Hak oregano, rør den i farsen, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i olie på en pande.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og skræl gulerødderne. Skær gulerødder og peberfrugt i små tern. Steg løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugter i olie i en gryde i 2-3 minutter.
Tilsæt mosede tomater, bouillon, grofthakket basilikum, sennep, chili, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15-20 minutter.
Læg kødbollerne i tomatsaucen, varm retten igennem, og smag til med salt og peber.
Anret tomatsauce og kødboller oven på quinoaen, og servér med basilikumblade og friskrevet parmesan.

Tip!

Flasketomaterne fås i supermarkedet enten som ”mosede tomater” eller ”tomat passata”. I stedet for en flaske mosede tomater kan du bruge to dåser hakkede tomater, som du blender i en minihakker eller med en stavblender.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar