Quinoa med aspargesbroccoli, avocado og rødbedestrimler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skåret i tynde strimler kan de dybrøde rødbeder sagtens anvendes i rå form.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad quinoaen afkøle lidt.
Skyl aspargesbroccoli, og skær den nederste del af stilken af. Steg broccolien i olie på en pande ved høj varme sammen med chiliflager, salt og peber i 4-5 minutter. Ryst panden, så de bliver jævnt stegt på alle sider.
Rør sesamolie og limesaft sammen. Krydr dressingen med salt og peber.
Skræl rødbeder, og skær dem i strimler med en spiralizer, en tyndskræller eller et mandolinjern. Skyl og tør rødbedebladene. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Fordel quinoa, broccoli, rødbedeblade og avocado i 4 skåle. Top med strimlet rødbede, og drys med sesamfrø og ristede hampefrø. Dryp sesamdressing over, og læg ½ limefrugt ved hver anretning.
Tip!
Hampefrø kan købes i pose i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker. Er de ikke ristede, skal du stege dem let i lidt olie på en pande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk