Quinoa-frikadeller med tomatsalat og dilddressing

Du kan sagtens spise frikadeller, selvom du gerne vil skære ned på kødet. Disse er lavet med blomkål og spinat og er fyldt med mættende proteiner fra både æg og quinoa.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl quinoaen grundigt i flere hold vand. Hæld den afdryppede quinoa i en gryde sammen med 4 dl letsaltet vand, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad quinoaen småkoge under låg i 15 minutter. Rør rundt i quinoaen, og lad den køle af.
Hak blomkålen helt fint, så den har konsistens som ris. Brug evt. en foodprocessor. Pil og hak skalotteløget fint. Skyl og hak persille. Skyl og afdryp spinaten, og hak den groft. Rør quinoa, blomkål, persille, spinat, æg, smuldret feta og rasp sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Lad farsen trække på køl i 15 minutter.
Form farsen til 12 frikadeller med hænderne. Farsen skal være så fast, at den nemt kan formes, ellers skal der tilsættes mere rasp. Opvarm en pande med olie, og steg 6 quinoa-frikadeller ad gangen i 3-4 minutter, til de er gyldne. Vend dem forsigtigt, og steg dem færdige på den anden side i 3-4 minutter. Gentag med resten af frikadellerne.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og afdryp majskernerne. Rens forårsløg, og hak dem fint. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak resten fint. Hak den friske koriander fint, og gem lidt hele blade til pynt.
Bland tomater, majs, forårsløg, chili og koriander sammen i en skål. Vend det sammen med friskpresset limesaft, og krydr med salt og peber. Anret salaten på et fad, og pynt med korianderblade.
Hak dilden fint, og rør den sammen med cremefraiche, sennep, honning og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med ovnkartofler, tomatsalat og dilddressing.

Tip!

Quinoa-frikadellerne smager også godt kolde dagen efter i madpakken. Servér dem fx på rugbrød eller som fyld i en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. september 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar