Quinoa-frikadeller med lækkert tilbehør
10. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Sunde og mættende frikadeller lavet af quinoa og spinat, der har en flot grøn farve. Servér med godt tilbehør i form af kartofler, blomkål og grøn salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens kartoflerne, og halvér dem. Rist kartoflerne gyldne og næsten møre i olivenolie på en varm pande.
Rens blomkålen, og skær den i mundrette stykker. Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 5-7 minutter, til både kartofler og blomkål er møre.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Tilsæt citronskal og citronsaft, og smag til med salt. Skyl og hak persille, og vend det i lige inden servering.
Skyl quinoaen, og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra.
Rist hvidløg i olivenolie på en varm pande, det må gerne blive let gyldent. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
Krydr med salt, og kom den i en si, så væden drypper af. Vend spinat sammen med quinoa og æg.
Form forsigtigt ”farsen” til frikadeller, og steg dem i olivenolie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side.
Servér frikadellerne med ristede kartofler og blomkål og blandet salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk