Quiche med løg, fennikel og bacon
10. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Quiche er en klassisk fransk tærte med bacon og ost, som her er opgraderet med både løg og fennikel.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Skær bacon i tern, og steg den på en varm pande i 2-3 minutter, til den begynder at tage lidt farve.
Pil løg, og skær løg og fennikel i tynde skiver. Kom løg, fennikel og timian på panden sammen med bacon, og steg videre i 5 minutter. Krydr let med salt og peber, og fordel fyldet i tærten sammen med revet mozzarella.
Pisk æg og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet i tærten.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er fast, og tærten er gylden på toppen.
Skyl og tør salaten. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk