Quesadillas med pico de gallo
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Pico de gallo er en hot mexicansk tomatsalsa med masser af limefrugt og koriander, der passer perfekt til quesadillas.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Arbejd smørret ind i melet. Tilsæt vand, lidt efter lidt, og ælt dejen. Den skal føles ensartet og fast, men ikke tør.
Del dejen i kugler a 65-70 g, og rul dem så tyndt ud som overhovedet muligt med en kagerulle, eller pres dem flade i en tortillapresse. Læg evt. en frysepose over og under, når du ruller dejen ud.
Steg dine tortillaer på en tør pande ved høj varme. Læg de færdige tortillaer oven på hinanden, så dampen holder dem bløde.
Hak løg, tomater, chili og koriander fint. Pres saften af limefrugten. Rør det sammen, og smag til med limesaft, olie, salt og peber.
Steg kyllingebrystfileterne på en pande.
Læg tortillaer på bordet, og fordel den revne ost på dem. Rens og hak forårsløg og peberfrugt, og fordel det over osten. Top med hakket koriander og stegt kyllingekød.
Læg 1 tortilla øverst, så du får fyldte quesadillas. Steg quesadillas, 1 ad gangen og ganske kort på hver side på en pande smurt med olie, indtil osten er smeltet. Skær dem i kvarte, og servér dem lune, toppet med pico de gallo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk