Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Quesadillas er grillede tortillaer med fyld, og de smager så godt, at de giver fastfood-associationer – samtidig med at de udgør et godt og nærende hverdagsmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring det i kog. Pres saften af limefrugten. Tilsæt limesaft og salsa.
Tag gryden af varmen, og blend det til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber. Sæt gryden på blusset igen, og lad mosen simre under låg.
Skær kyllingebrystfileterne i skiver, og kom dem i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og vend det rundt. Steg kyllingekødet i olie på en pande, og hak det derefter groft på et skærebræt.
Hæld kogende vand over majsene, så de hurtigt tør op. Rist dem gyldne i ⅓ af olien på en pande.
Skyl og pluk salatbladene, og læg dem i en skål. Drys ristede majs over. Pres saften af limefrugten. Dryp limesaft og resten af olien over, og krydr salaten med salt og peber.
Opvarm en smule olie på en pande. Læg den første tortilla på, og fordel bønnemos, mexi-kylling og cheddar over. Læg en tortilla over, og lad det stege, indtil den nederste tortillapandekage er gylden, og osten begynder at smelte. Vend din quesadilla, og steg den færdig på den anden side.
Gentag med de næste quesadillas, og skær dem i trekanter inden servering. Servér med salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk