Quesadillas med kylling og sorte bønner
Foto: Winnie Methmann
Quesadillas er mexicansk comfort food, hvor tortillaer steges med ost og fyld. Denne version er med kylling, men ønsker du en vegetarisk udgave, kan du undlade kødet og tilsætte flere bønner.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste quesadillas
Quesadillas er en slags mexicansk toast, hvor tortillapandekager lægges sammen om fyld, steges på panden og skæres ud i små trekantshapser. Oversat betyder quesadillas little cheesy thing, og det betegner retten helt perfekt, da det netop er ost, der binder pandekagerne sammen.
I denne opskrift består fyldet af ost, bønner og krydret kylling. Har du en rest kylling fra dagen før, chili con carne eller lignende, vil det også fungere glimrende som fyld.
Du kan godt bruge en anden type ost end cheddar, men cheddar er at foretrække, da den har en god smag, der gør retten ekstra lækker. Hvis ikke du har det, kan du bruge revet mozzarella eller lignende.
Gode tips til tilberedning af quesadillas
Når du skal vende dine quesadillas, er det en god idé at lægge et låg, et skærebræt eller en tallerken henover den øverste pandekage, vende panden inkl. fyld på hovedet på tallerkenen, og lade pandekagen slide tilbage på panden på den side, der mangler at blive stegt.
Lad quesadillasene køle lidt af, inden du skærer dem ud, da osten på den tid vil sætte sig og gøre 'toasten' mere fast.God fornøjelse!