Quesadillas med kylling og sorte bønner

16. maj 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Quesadillas er mexicansk comfort food, hvor tortillaer steges med ost og fyld. Denne version er med kylling, men ønsker du en vegetarisk udgave, kan du undlade kødet og tilsætte flere bønner.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål.
Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg. Skyl og tør korianderen, og hak den groft (gem lidt blade til pynt).
Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skær kødet i skiver, og læg dem i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og bland godt.
Steg kødet gyldent og gennemstegt i olie på en pande. Skær kødet i tern.
Dræn væsken fra de sorte bønner, skyl dem i en sigte, og afdryp. Riv cheddarosten groft.
Varm en tortilla i lidt olie på en pande. Fordel lidt kylling, bønner, tomatsalsa og cheddar over. Læg en tortilla ovenpå, og pres let sammen. Lad det stege, til den nederste tortilla er gylden, og osten begynder at smelte.
Vend quesadillaen, og steg den færdig på den anden side. Gentag med de resterende quesadillas.
Skær quesadillaerne i trekanter. Pynt med korianderblade, og servér med guacamole.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste quesadillas

Quesadillas er en slags mexicansk toast, hvor tortillapandekager lægges sammen om fyld, steges på panden og skæres ud i små trekantshapser. Oversat betyder quesadillas little cheesy thing, og det betegner retten helt perfekt, da det netop er ost, der binder pandekagerne sammen.

I denne opskrift består fyldet af ost, bønner og krydret kylling. Har du en rest kylling fra dagen før, chili con carne eller lignende, vil det også fungere glimrende som fyld.

Du kan godt bruge en anden type ost end cheddar, men cheddar er at foretrække, da den har en god smag, der gør retten ekstra lækker. Hvis ikke du har det, kan du bruge revet mozzarella eller lignende.

Gode tips til tilberedning af quesadillas

Når du skal vende dine quesadillas, er det en god idé at lægge et låg, et skærebræt eller en tallerken henover den øverste pandekage, vende panden inkl. fyld på hovedet på tallerkenen, og lade pandekagen slide tilbage på panden på den side, der mangler at blive stegt.

Lad quesadillasene køle lidt af, inden du skærer dem ud, da osten på den tid vil sætte sig og gøre 'toasten' mere fast.God fornøjelse!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar