Quesadillas med kylling og sorte bønner

16. juni 2022 af .

Foto: Winnie Methmann

Quesadillas er mexicansk comfort food, hvor tortillaer steges med ost og fyld. Denne version er med kylling, men ønsker du en vegetarisk udgave, kan du undlade kødet og tilsætte flere bønner.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål.
Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg. Skyl og tør korianderen, og hak den groft (gem lidt blade til pynt).
Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skær kødet i skiver, og læg dem i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og bland godt.
Steg kødet gyldent og gennemstegt i olie på en pande. Skær kødet i tern.
Dræn væsken fra de sorte bønner, skyl dem i en sigte, og afdryp. Riv cheddarosten groft.
Varm en tortilla i lidt olie på en pande. Fordel lidt kylling, bønner, tomatsalsa og cheddar over. Læg en tortilla ovenpå, og pres let sammen. Lad det stege, til den nederste tortilla er gylden, og osten begynder at smelte.
Vend quesadillaen, og steg den færdig på den anden side. Gentag med de resterende quesadillas.
Skær quesadillaerne i trekanter. Pynt med korianderblade, og servér med guacamole.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE QUESADILLAS

Du kender dem nok, de dage hvor det skal gå stærkt, og du igen skal finde på aftensmad som hele familien kan lide. Det er her, quesadillas kommer på banen! Lækkert, nemt og hurtigt – og en stor familiefavorit.  

Quesadillas er en slags mexicansk toast, hvor tortillapandekager lægges sammen om fyld, steges på panden og skæres ud i små trekantshapsere. Oversat betyder quesadillas little cheesy thing, og det betegner retten helt perfekt, da det netop er ost, der binder pandekagerne sammen.

I denne opskrift består fyldet af ost, bønner og krydret kylling. Har du en rest kylling fra dagen før, chili con carne eller lignende, vil det også fungere glimrende som fyld.

Se også: Stort tema med quesadillas-opskrifter

Sammensæt de perfekte quesadillas

Alle retter har sine grundingredienser. Med quesadillas er det som sagt osten, som binder denne ret sammen, og derudover er det tortillapandekager og salsa som får dem til at smage af ægte mexicanske quesadillas. Men herfra kan du være kreativ og bruge de ingredienser du har lyst til. De ingredienser som oftest bruges, er bønner, majs, koriander, tomater, ost, salsa og guacamole. 

Quesadillas med kylling

Du kan bruge kyllingebryst i dine quesadillas som i opskriften her, men du kan også bruge kødet fra en hel kylling, hvis du f.eks. har rester fra dagen før. Så kan du både undgå madspild og springe et step over i opskriften. 

Quesadillas med oksekød

Det skønne ved quesedillas er, at man kan variere dem som man vil. Har du mere lyst til oksekød, eller har du allerede en pakke i køleskabet som er tæt på dato, så kan du sagtnes lave quesadillas med oksekød. Her kan du f.eks. stege et løg på en pande, tilføje krydderier og oksekød. 

Tip: lad lidt tomatsalsa stege med kødet efter det er gennemstegt, så får du en cremet og smovset konsistens.

Koriander har en helt ikonisk smag, men mange bryder sig ikke om krydderurten. Hvis du ikke bryder dig om den, kan du drysse lidt frisk persille på i stedet. 

Sådan gør du quesadillas vegetariske 

Mexicanske retter er generelt lette at gøre vegetarvenlige. Varme krydderier og proteiner og solide ingredienser fra f.eks. ost, guacamole og bønner gør, at du nemt kan undvære kødet. Dermed kan det også være en nem måde at få en kødfri dag ind i madplanen på. 

Tip: Brug flere bønner og find en fyldig ost såsom cheddar. Har du en rest chili-sin-carne tilovers, kan du også bruge denne. 

Hvilke oste er bedst til quesadillas?

I denne opskrift skal du bruge cheddar, men du kan godt bruge en anden type ost. Det kan være en god idé, hvis du har en rest ost i køleskabet, som er tæt på dato. Skal du ud og købe ost til retten, så er cheddar dog at foretrække, da den har en god fyldig smag, der gør retten ekstra lækker. Alternativer til cheddar kan være revet mozzarella - eller blot din yndlingsost.

Husk de varme krydderier

Det er de varme krydderier, som får retten til at smage mexicansk, så du bør ikke skære ned på spidskommen og koriander. Kan du godt lide stærk mad, så kan du hakke frisk chili eller tilføje en smule cayennepeber. Skal den være helt børnevenlig, kan du også nøjes med de varme smage, som kommer fra salsaen. 

Gode tips til tilberedning af quesadillas

Når du skal vende dine quesadillas, er det en god idé at lægge et låg, et skærebræt eller en tallerken henover den øverste pandekage, vende panden inkl. fyld på hovedet på tallerkenen, og lade pandekagen slide tilbage på panden på den side, der mangler at blive stegt.

Lad quesadillasene køle lidt af, inden du skærer dem ud, da osten på den tid vil sætte sig og gøre 'toasten' mere fast. 

Kan man gøre quesadillas sundere?

Quesadillas indeholder selvfølgelig en solid mængde ost, men derudover er der masser af sunde og mættende ingredienser, og fungerer fint som en del af en varieret kost. Ønsker du at gøre den sundere, kan du skære ned på mængden af ost og tilføje flere grøntsager og/eller bønner.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar