Pulled pork med marokkansk krydderi og couscous
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Her får du pulled pork i en utraditionelt krydret udgave med couscous til – en lækker måde at servere det møre kød på.
Bemærk
Marinér gerne kødet dagen i forvejen, og sæt det på køl. Sæt stegen i ovnen om morgenen, og tag den ud efter 10 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg stegen i et ovnfast fad, og gnid den grundigt ind i presset hvidløg, salt og ras el hanout.
Læg tørrede frugter omkring stegen, og hæld appelsinsaft ved. Læg alufolie over fadet, uden at det rører stegen, og stil fadet i ovnen ved 110° i 10 timer.
Overhæld couscous med kogende vand i en skål. Læg en tallerken over, og lad couscoussen trække i skålen i 10 minutter.
Rens bladselleristænglerne, og skær dem i skiver. Bland dem med hakket persille, olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Skrab kødet fra hinanden i store flager med 2 gafler, og servér direkte fra fadet med couscous og bladsellerisalat.
Tip!
Ras el hanout er et marokkansk blandingskrydderi, som typisk består af chili, koriander, spidskommen, muskatnød, nelliker, allehånde, kanel, kardemomme, gurkemeje, lavendel, ingefær, peber og rosenknopper. Du kan evt. nøjes med at anvende nogle af de nævnte krydderier.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk