Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat
27. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Prøv en saftig burger med pulled kylling, chilisauce og en hjemmelavet agurkesalat. Det er altså god hverdagsmad! Og så tager det ikke mere end 40 minutter at forberede.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingefileterne i en gryde. Bland æblejuice, farin, salt og peber, og hæld det over kødet. Tilsæt evt. lidt vand, så væsken dækker kødet.
Kog det i 30 minutter. Tag kødet op af lagen, og dup det tørt. Tænd ovnen på 160°.
Rør ingredienserne til saucen sammen. Vend kyllingekødet i saucen, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Riv kødet i trevler med 2 gafler.
Skyl og skær agurken i meget tynde skiver. Kog eddike, vand, sukker, spidskommen og peberkorn op i en gryde. Hæld den varme lage over agurkerne, når sukkeret er smeltet. Afkøl.
Varm burgerbollerne, og flæk dem. Smør dem med mayonnaise, og læg bollerne sammen med pulled kylling og agurkesalat som fyld. Dryp med lidt af chilisaucen.
Tip!
Lad evt. kyllingefileterne stå på køl i gryden natten over, når de har kogt de 30 minutter i lagen. Så bliver kødet ekstra mørt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på pulled chicken