Pulled chili con carne

Pulled oksebov med rødvin gør smagsoplevelsen ekstra sprudlende i denne lækre chili con carne. Servér med kål, cremefraiche og nachos med ost.

Pulled chili con carne
0-30 min.

(5)

13. november 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Bemærk:Simretid: 3 timer.

Ingredienser

personer
oksebove
1
salt
peber
smør til stegning
1 tsk.
løg
1
hvidløg
4 fed
friske røde chilier
1
paprika (gerne røget)
1 spsk.
tørret oregano
1 spsk.
stødt kanel
1 tsk.
stødt spidskommen
½ spsk.
hakkede tomater
2 dåser
koncentreret tomatpuré
140 g
rødvin
3 dl
kidneybønner
2 dåser
mørk chokolade
30 g
rødvinseddike
2 spsk.

Til servering

tortillachips
175 g
cheddar
150 g
hvidkål
½
cremefraiche 18 %
1 dl

Sådan gør du

Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare.
Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over.
Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske.
Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

Servering

Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over.
Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter.
Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'