Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

12. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Du kender sikkert allerede pulled pork, men har du nogensinde smagt pulled chicken? Konceptet er det samme med en lækker kryddermarinering, og kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.

Bemærk
Kyllingefileterne skal marineres og derefter på køl i et døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør brun farin, røget paprika, oregano, sennepspulver, salt og peber sammen. Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld den tørre rub over dem. Massér rubben godt ind i kødet. Luk posen, og læg den på køl til næste dag.
Tænd ovnen på 125°. Læg de marinerede kyllingefileter i et lille ovnfad. Rør bouillon og tomatpuré sammen, hæld det i bunden af fadet, og dæk med alufolie. Sæt fadet i ovnen, og steg kyllingen i 3 timer.
Tag kyllingefileterne op af fadet, og lad dem køle af i 5 minutter på et skærebræt. Træk herefter kyllingekødet i trevler med 2 gafler.
Skræl ananassen, og skær den i små tern. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pil og hak rødløg fint. Vend det hele sammen med friskhakket koriander og limesaft, og krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, og fjern stenen. Blend avocadokødet i en blender eller minihakker sammen med koriander, limesaft, yoghurt og olie, til du får en glat dressing. Smag til med salt og peber.
Skyl og snit spidskålen fint. Lun tortillapandekagerne, og servér dem med spidskål, pulled chicken, ananassalsa og avocadodressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Kylling er en god go to-ret, når det skal være både nemt og sundt. Men har du nogensinde prøvet den i ’pulled chicken ’-versionen? Måske tænker du, at det lyder både avanceret og som lidt af en tidsrøver, men faktisk er det uhyre let selv at lave ud af almindelige kyllingebrystfileter – og så smager det altså hammergodt i et utal af retter.

Sådan laver du pulled chicken

Som du kan se i opskriften på pulled chicken herover, så skal du dog som udgangspunkt være lidt på forkant, hvis du vil have pulled chicken til aftensmad. Resultatet bliver nemlig klart bedst, hvis kyllingen får lov til at trække et døgn i krydderierne, inden de langtidssteges i ovnen i tre timer. Selve forberedelserne kan dog laves lynhurtigt, så arbejdstiden er lav.

Step 1 – lav en krydderrub

Det første du skal gøre, er derfor at forberede kyllingen og krydderruben, som skal marinere natten over. Bland brun farin, røget paprika, oregano, sennepspulver, salt og peber sammen, og massér rubben godt ind i kødet.

Step 2 – sæt kyllingen i ovnen

Dagen efter er kyllingen klar til at komme i ovnen i 3 timer, til den er mør og nærmest falder fra hinanden. Tænd ovnen på 125°, og læg de marinerede kyllingefileter i et ovnfad med en blanding af bouillon og tomatpuré. Imens kan du forberede tilbehøret og slappe lidt af. Når kyllingen er færdig, kan du nemt rive den fra hinanden med to gafler, og så er den klar til servering.

Pulled chicken på andre måder

Har du en sous vide, kan du også sagtens tilberede kyllingen i denne. Her skal kød og marinade blot blandes på forhånd, inden det tilberedes i 3-4 timer.

Det er dog også muligt at lave en hurtigere version af pulled chicken, hvor du for eksempel koger kyllingestykkerne i en gryde direkte i marinaden til de er møre, hvorefter du trevler dem op og lader kødet koge yderligere en rum tid, så marinaden trænger godt ind.

Du får dog ikke helt samme møre og saftige resultat med lyn-versionen, men det kan gå an, hvis det skal gå hurtigt en dag.

Pulled chicken: Det kan du bruge det til

I opskriften her har vi fyldt pulled chicken i bløde tortillaer og suppleret med ananassalsa og avokadodressing. Du kan dog bruge din pulled chicken på lige præcis den måde, som du bedst kan lide.

Skel eventuelt til, hvor man normalt ville bruge pulled pork – og skift så bare denne ud med kyllingeversionen. Oplagt vil det være et bruge pulled chicken i tacos, enchiladas, burgers eller burritos, men den saftige kylling smager også virkelig godt i en salat eller en måltidsbowl.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar