Pull-apartbrød med hvidløg og ost

23. maj 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Brødet her slår færdigkøbte hvidløgsflutes med flere længder, og ud over hvidløgssmør byder det snaskede fyld på smeltet ost både ovenpå og indeni. Server brødet lunt, og bryd stykker af ved bordet, efterhånden som det bliver spist.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i en lillefingerlun blanding af vand og kærnemælk. Rør sukker, salt, olie, grahamsmel og det meste af hvedemelet i. Ælt dejen godt. Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig. Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til et stort brød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke, imens ovnen varmer op til 250°.
Pensl brødet med vand, og sæt det i ovnen. Bag brødet i 5 minutter ved 250°, skru ned til 200°, og bag det færdigt i 18-20 minutter. Afkøl brødet på en rist, hvis ikke du vil fylde det med det samme.
Opvarm ovnen til 180°. Rør hakket persille og presset hvidløg med smør, salt og evt. lidt vand, hvis konsistensen er for hård. Bland ca. 2/3 af mozzarellaen i.
Skær dybe snit, både på langs og på tværs af det let afkølede brød, uden at skære helt igennem. Fordel hvidløgssmørret over brødet, og bag det i ovnen i 8 minutter.
Skær igen oven i de snit, du lavede før, så smørret løber ned i lommerne. Drys resten af osten over brødet, og bag det i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og brødet er lækkert snasket.

Tip!

Skyd genvej med et færdigkøbt brød eller brug en rest, f.eks. et halvt franskbrød, og skær ned på mængden af fyld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar