Pull apart-kanelbrød

30. december 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Det bløde og saftige kanelbrød er drysset med svensk perlesukker, der er smukke, hvide sukkerkrystaller, som ikke smelter. Fås i større supermarkeder.

Bemærk
Hævetid: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og det meste af melet, og ælt dejen godt sammen.
Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, og ælt det grundigt ind i dejen – gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter, til dejen er blød og smidig. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen stadig er klistret. Dæk skålen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 1 time.
Rør smør, sukker, farin og kanel sammen i en skål til en ensartet masse. Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 40 x 30 cm. Smør kanelfyldet ud på dejen i et jævnt lag.
Skær dejen ud i 4 lange strimler på den aflange led, og læg dem oven på hinanden. Skær den lange bunke med dejstrimler i 5 brede stykker, så du får små bunker med flere lag.
Vend bunkerne på højkant, og sæt dem tæt sammen i en smurt brødform. Lad brødet efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag brødet på den nederste ovnrille i ca. 35 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
Afkøl brødet i formen i ca. 10 minutter. Vend det ud af formen, og lad det køle af på en bagerist. Træk brødet fra hinanden i rustikke skiver, og servér evt. med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar