Puffede ris med hvid chokolade og kanel
1. november 2018
af
Julie Polar De Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Lad aldrig en portion risengrød gå til spilde! Den får nyt liv, når du blander den med hvid chokolade og former massen til små toppe, der ligner mælkehvide snefnug.
Bemærk
Afkøling: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør grøden ud i et tyndt lag på papiret. Bag grøden i ovnen i ca. 45 minutter, til den er tør. Lirk grødflagen af papiret, og knæk den i mindre stykker.
Varm lidt olie godt op i en gryde, og hæld grødflagerne i. De skal beholde den lyse farve, men være puffet helt op, hvilket tager 5-10 sekunder. Vend dem undervejs. Læg dem på fedtsugende papir.
Hak den hvide chokolade, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Tilsæt de puffede grødflager og mandelsplitter, og rør forsigtigt blandingen sammen.
Form ønsket antal små toppe af risengrød-chokolade-blandingen på en tallerken beklædt med bagepapir. Drys let med kanel, og sæt toppene på køl i ca. 30 minutter. Opbevares køligt i en lufttæt boks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk