Provencalsk skaldyrssuppe
18. oktober 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En cremet suppe, der tager tankerne mod den romantiske by Marseille.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Rens fennikel, og skær den i små stykker. Skyl chili, og hak den fint.
Steg alle grøntsager møre i olie i en gryde sammen med timian og safran.
Hæld hvidvin i gryden, og kog den ind til den halve mængde. Tilsæt herefter hakkede tomater og bouillon, og bring det i kog.
Skær havkatfileten i mindre stykker, og læg dem ned i gryden sammen med jomfruhummerne. Lad retten simre under låg i ca. 4 minutter.
Smag suppen til med salt og peber, og servér den med lunt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk