Proteinboller

17. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Proteinbollerne her laves med skyr, der har et naturligt højt indhold af protein. De er geniale som morgenboller eller hurtigt mellemmåltid – de behøver faktisk ikke noget på eller til.

Bemærk
Hævetid, i alt: 2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt revet gulerod, skyr, salt, sukker, solsikkekerner og fuldkornsmel. Rør rundt, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 times tid til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar