Proteinboller
17. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Proteinbollerne her laves med skyr, der har et naturligt højt indhold af protein. De er geniale som morgenboller eller hurtigt mellemmåltid – de behøver faktisk ikke noget på eller til.
Bemærk
Hævetid, i alt: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt revet gulerod, skyr, salt, sukker, solsikkekerner og fuldkornsmel. Rør rundt, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 times tid til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i den varme ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk