Profiteroles med æblemos og syrligt skum
13. april 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Sprøde vandbakkelser, syrligt skum med masser af citron og endelig æblemos med lidt vanilje. Der er velsmag i hver en syrlig mundfuld.
Bemærk
Både profiteroles og æblemos kan laves i forvejen. Mosen opbevares på køl, og profiteroles ved stuetemperatur i en beholder med låg. Dog er de bedst friskbagte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Varm vand og smør op i en gryde, til smørret er smeltet.
Tag gryden af varmen, og tilsæt mel, sukker og salt. Sæt gryden tilbage på varmen, og rør med en røreske i 1 minut. Tag gryden af varmen, når dejen slipper siderne, Pisk dejen med en elpisker, til den er lun.
Pisk langsomt de sammenpiskede æg i lidt ad gangen, til dejen er blank og ensartet. Fyld dejen i en sprøjtepose med en rund tylle på ca. 3 cm. Sprøjt 12 profiteroles ud på bagepladen, og pensl forsigtigt med æg.
Bag vandbakkelserne i ovnen i 15 minutter, og skru temperaturen ned til 175°. Bag i yderligere 20 minutter, til vandbakkelserne er gyldne.
Sluk ovnen, og åbn ovnlågen på klem. Lad vandbakkelserne stå i ovnen, mens den køler ned, og lad dem derefter køle helt af på en rist.
Skyl og skær æblerne i store tern, og varm dem op under svag varme i en kasserolle sammen med vaniljestang, citronskal og en lille smule vand i bunden.
Rør sukkeret i, når æblerne er møre, indtil det er helt opløst. Blend evt. halvdelen af mosen, hvis konsistensen skal være mere lind. Sæt mosen til side.
Varm æggehvider, citronsaft og sukker op i en skål over vandbad, til massen har en temperatur på 65°, og sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen, og pisk massen, til den er afkølet, blank og stiv.
Bland flomelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur.<br />
<br />
Flæk profiterolesene, og fyld bunden med æblemos og syrligt skum. Sæt toppen på, og pynt med lidt citronglasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk