Prinsessekage med hindbærcreme

8. marts 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Som at tage en bid af et eventyr! Under den grønne marcipan gemmer sig en lækker lagkage. På svensk hedder den prinsesstårta.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smør i en kasserolle, og smør springformen med smørret.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend hvedemel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål, og sigt det hele i æggemassen med en si.
Hæld dejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Afkøl den på en bagerist.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend hindbærmarmelade i flødeskummet med en dejskraber.
Skær den afkølede lagkagebund igennem på den vandrette led, så du får i alt 3 lige tykke lagkagebunde. Anret den ene på et fad, og smør den med ¼ af hindbærcremen. Læg endnu en bund på. Fordel også ¼ hindbærcreme herpå, og læg den sidste bund på toppen.
Smør hindbærcremen uden på kagen i et tyndt lag. Lav en top af hindbærcremen på midten af den øverste lagkagebund.
Farv marcipanen ved at ælte 400 g marcipan sammen med grøn konditorfarve. Rul den grønne marcipan ud til et låg med ca. 1 cm tykkelse på et stykke bagepapir drysset med flormelis.
Farv 50 g marcipan til marcipanrosen ved at ælte det sammen med rødt konditorfarve. Rul den røde marcipan til små kugler i forskellige størrelser. Pres kuglerne flade (f.eks. mellem to stykker frysepose, hvis de skal være ekstrafine). Fold det mindste stykke marcipan sammen, så det bliver det inderste blad i rosen. Fold det næstmindste stykke marcipan på samme måde, og sæt det næste blad udenpå. Fortsæt med resten af marcipanen, til du har en passende rose. Pres bladene sammen forneden som en lille stilk, og nip den overskydende marcipan af.
Læg forsigtigt det grønne marcipanlåg på kagen. Drys med en smule flormelis, og pynt med marcipanrosen i midten. Sæt lagkagen på køl i mindst 30 minutter, eller i op til 3 timer, og servér.

Tip!

Du kan også købe en færdiglavet marcipanrose og et færdigt marcianlåg, anvend da marcipanlåget ved stuetemperatur, så er det nemmest at arbejde med.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar