Poussiner med nye kartofler og avocadomayonnaise
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
De små delikate fugle smager som kylling. Servér nye kartofler til, som I kan dyppe i den lysegrønne dip.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip vingespidserne af, og klip på hver side af rygraden med en kraftig saks. Vend fuglen om, bred den ud, og bank/pres den flad med hånden. Læg poussinerne i en bradepande på bagepapir eller smurt alufolie.
Pres saften af citronen. Bland olie, citronsaft og hakkede krydderurter, og fordel det på skindet. Krydr med salt og peber.
Steg poussinerne i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Tjek, om kødsaften er klar. Grill poussinerne de sidste 5-10 minutter i ovnen (eller på en udendørs grill).
Mos avocadokødet godt med en gaffel, og rør det sammen med skyr, citronsaft og hakket estragon. Smag til med salt og peber. Opbevar på køl. Avocadomayonnaisen er bedst og flottest i farven, når den er nylavet.
Skyl og snit salaten. Fjern kerner og skal fra melonen, og skær den i tern. Rens radiserne, og snit dem fint.
Bland det hele, og dryp med olie og citronsaft.
Kog kartoflerne med skræl på i 12 minutter i saltet vand. Lad dem trække i vandet ½-1 time. De skal bare være lune.
Servér poussinerne med kartofler, salat og avocadomayonnaise.
Tip!
Poussinerne kan gøres klar et par timer i forvejen. Alt til salaten kan snittes og skæres, men skal først blandes til sidst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk