Portvinssyltede blommer
25. januar 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Portvinens søde noter forstærker blommernes smag, og den brune farin giver en god dybde. Servér evt. blommerne med lidt vaniljeis eller cremefraiche til, eller brug dem i en luksusblommetærte.
Bemærk
Trækketid: 2 døgn eller op til 1 år.
Ingredienser
Udstyr
1 stort sylteglas med låg
Sådan gør du
Skyl, halvér og udsten blommer. Læg dem i et skoldet sylteglas.
Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde med portvin og brun farin.
Giv gryden et opkog, så sukkeret smelter, og fordel blandingen over blommerne i glasset.
Skru låget på glasset, og lad det stå i mindst 2 døgn før servering.
De portvinssyltede blommer kan holde sig i månedsvis, faktisk op til 1 år.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk