Portvinskylling
4. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Varmende comfort-kylling med sprøde kartofler, bønnefritter og en toplækker champignonssauce smagt til med portvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad.
Bred bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend både kartofler og bønner med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ca. 35 minutter.
Skær champignoner i kvarter, og rist dem sammen med finthakkede skalotteløg i smør ved lav varme i en lille gryde.
Hæld portvin og madlavningsfløde i. Kog saucen ind i 15-20 minutter, og smag til med salt og peber.
Krydr kylling med salt og peber, og brun dem i olivenolie.
Læg kødet oven på bønnerne i ovnen, og steg kyllingen med de sidste 10 minutter af bagetiden. Tjek, at al kødet er gennemstegt.
Servér kødet med kartofler, bønner og portvinssauce.
Tip!
Du kan udskifte portvin med madeira eller sherry.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk