Portvinskylling

4. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Varmende comfort-kylling med sprøde kartofler, bønnefritter og en toplækker champignonssauce smagt til med portvin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft.
Halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad.
Bred bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend både kartofler og bønner med olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ca. 35 minutter.
Skær champignoner i kvarter, og rist dem sammen med finthakkede skalotteløg i smør ved lav varme i en lille gryde.
Hæld portvin og madlavningsfløde i. Kog saucen ind i 15-20 minutter, og smag til med salt og peber.
Krydr kylling med salt og peber, og brun dem i olivenolie.
Læg kødet oven på bønnerne i ovnen, og steg kyllingen med de sidste 10 minutter af bagetiden. Tjek, at al kødet er gennemstegt.
Servér kødet med kartofler, bønner og portvinssauce.

Tip!

Du kan udskifte portvin med madeira eller sherry.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar