Portobelloburger med hjemmelavede fritter
11. november 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv at udskifte burgerboller med portobellosvampe. Giv dem et gavmildt skud krydderolie, og nyd den lækre, saftige konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg et stykke bagepapir i ovnens store bradepande.
Skær kartofler i stænger, og vend dem med paprika, salt og olie. Fordel dem i bradepanden.
Bag fritterne sprøde i ovnen i ca. 45 minutter, og vend rundt et par gange undervejs.
Rengør svampene for jord. Bland olie med chilipulver, finthakket basilikum, salt og peber. Pensl krydderolien på svampene, og bag dem møre i ovnen ved 200° varmluft i 10-15 minutter.
Form kødet til 4 flade bøffer. Hak dem på kryds og tværs på begge sider med en skarp kniv, drys salt og peber over, og steg dem på en pande i olie.
Smør den flade side af alle svampene med hvidløgsmayonnaise, og læg dem sammen to og to med bøf, ost og en lille håndfuld spinatblade imellem. Servér pomfritter til, og dyp dem i ketchup og hvidløgsmayonnaise.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk