Portionsanrettet cheesecake med rabarber
27. maj 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Gør dine medspisere glade med hver deres egen portionsanrettede cheesecake med rabarber. Bunden består af knuste Bastogne-kiks, og fyldet er smagt til med friskpresset citronsaft og vanilje.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus kiksene. Tag ca. ¼ fra til pynt, og fordel resten i bunden af 4 portionsglas.
Pisk fløde til blødt skum.
Bland flødeost, skyr, citronsaft, flormelis og vanilje. Vend det i flødeskummet.
Fordel blandingen på de knuste kiks.
Top med ca. 2 spsk. syltetøj, pynt med resten af de knuste kiks og mynteblade, og servér straks.
Tip!
Lav evt. din egen jordbær-rabarber-kompot: Skær 200 g rabarber og 150 g jordbær i skiver. Vend med 1 dl sukker, lidt citronsaft og evt. en smule vaniljepulver. Lad det simre i en gryde ved lav varme i ca. 30 minutter, rør rundt undervejs. Hæld den færdige kompot i skoldede glas, og opbevar køligt i op til 2 uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk