Porretærte og råkost med honningdressing

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En lækker tærte med sprød tærtedej til middagsbordet er en super god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Byt eventuelt porrerne ud med broccoli eller andre grøntsager for et sundt og nærende måltid.

Bemærk
Bagetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg dejen i en tærteform.
Rens porrerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Smelt smørret på en stor pande, det må ikke blive brunt. Steg porreskiverne let i 3-4 minutter, og krydr med knuste korianderfrø, salt og peber. Fordel porreblandingen på tærtedejen.
Pisk æg og yoghurt let sammen med en gaffel, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over porrerne. Skær mozzarella i skiver, og læg dem over æggemassen. Drys med pinjekerner.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i tændstiktynde stænger. Rør balsamico og honning sammen, smag til med salt og peber, og vend rodfrugtstængerne i honningdressingen. Server som tilbehør til tærten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar