Porretærte og råkost med honningdressing
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En lækker tærte med sprød tærtedej til middagsbordet er en super god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Byt eventuelt porrerne ud med broccoli eller andre grøntsager for et sundt og nærende måltid.
Bemærk
Bagetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg dejen i en tærteform.
Rens porrerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Smelt smørret på en stor pande, det må ikke blive brunt. Steg porreskiverne let i 3-4 minutter, og krydr med knuste korianderfrø, salt og peber. Fordel porreblandingen på tærtedejen.
Pisk æg og yoghurt let sammen med en gaffel, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over porrerne. Skær mozzarella i skiver, og læg dem over æggemassen. Drys med pinjekerner.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i tændstiktynde stænger. Rør balsamico og honning sammen, smag til med salt og peber, og vend rodfrugtstængerne i honningdressingen. Server som tilbehør til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste porretærte med skinke!