Porresuppe med gulerødder

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En mild og cremet porresuppe med gulerødder, der giver en fin gullig farve. Top med sprøde brødcroutoner og bacon for en ekstra lækker ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Skrub gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
Opvarm en stor gryde med olie, og steg grøntsagerne 2-3 minutter ved middel varme, til de falder lidt sammen.
Tilsæt karry, og steg videre 1 minut. Tilsæt bouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i 5-7 minutter. Blend evt. suppen en smule med en stavblender, så konsistensen bliver jævn, men stadig med små stykker grøntsager i.
Rør flødeost i suppen, så den bliver cremet. Pres saften af citronen. Varm suppen godt igennem, og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200º.
Skær brødet i tern, vend dem med lidt olie, og krydr med salt og timian. Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
Skær bacon i tern, steg det sprødt på en tør varm pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Klip purløg i mindre stykker.
Server suppen rygende varm med brødcroutoner, bacon og purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar