Porchetta - opskrift på italiensk rullesteg i ovn
18. november 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Porchetta er en italiensk rullesteg, der smager som flæskesteg, og har sprøde svær hele vejen rundt om det gode kød – det vil du ikke høre noget brok over. Denne opskrift tilberedes i ovn.
Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time og 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 250°.
Læg svineslaget med skindsiden opad, og rids sværen med en skarp kniv. Du kan nøjes med at ridse den på langs, men du kan også ridse den i tern eller ruder. Undgå at skære helt ned til kødet, da saften så vil stige op mellem sværene under tilberedningen og blødgøre sværene.
Vend slaget med kødsiden opad, og krydr godt med salt. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Læg æbletern og svesker i midten af slaget.
Rul det sammen, så sværen drejer rundt om hele stegen. Bind den hårdt op med kødsnor med ca. 3 cm’s mellemrum.
Gnid sværen med rigeligt salt, og sørg for at få saltet godt ind imellem sværene – det er med til at trække væske ud og dermed gøre sværen endnu sprødere.
Lad porchettaen stege i 10-20 minutter ved 250°, og skru derefter ned til omkring 180°. Hold øje med den i starten, den må ikke branke. Den skal stege ved 180° i ca. 1½ time. Brug et stegetermometer: Centrumstemperaturen skal op på 70°-72°, før du tager den ud af ovnen.
Lad den hvile utildækket i 20 minutter. Servér den som en almindelig flæskesteg – bare med ekstra meget svær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Porchetta i ovn med lækkert tilbehør
Powered by Froala Editor