Porchetta med portvins-svesker og krydderurter
26. juni 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sprød svær, der går hele vejen rundt om rullestegen, sødligt fyld og masser af friske krydderurter. Italienernes version af en flæskesteg er både nem og lækker. Brug gerne en blanding af de krydderurter, du har ved hånden.
Ingredienser
Udstyr
Bomuldssnor (ca. 1,2 m)
Sådan gør du
Hak svesker fint, og bland dem med portvin. Lad dem trække i en halv time.
Pil og hak løg fint, og pres hvidløg. Skyl og tør krydderurterne, kassér grove stilke, og hak resten groft. Bland alle ingredienserne til fyldet i en skål.
Bred svineslaget ud, og rids skindet med en skarp kniv. Du skal ikke skære hele vejen igennem.
Vend kødet om, så skindsiden vender nedad. Fordel fyldet i en bred stribe langs midten.
Rul svineslaget stramt sammen hen over fyldet på den lange led, og snør bomuldssnor rundt om, så der er 2,5-3 cm imellem strimlerne. Gnid sværen med salt.
Sæt stegen på en rist med en bradepande under. Fyld lidt vand i bradepanden, og sæt det hele i en kold ovn. Tænd ovnen på 125° varmluft. Vend stegen 1/3 omgang hver halve time, så sværen bliver sprød hele vejen rundt.
Skru op til 150° efter 1,5 time. Fortsæt med at vende hver halve time, indtil kernetemperaturen er 70° (brug stegetermometer). Giv gerne stegen et par minutter ved maksimal varme, eller grill til sidst.
Lad stegen hvile på køkkenbordet i 15 minutter under et rent viskestykke, inden den skæres ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Porchetta i ovn med lækkert tilbehør
Powered by Froala Editor