Porchetta med kartofler, rødbeder og fennikel

Drop den traditionelle flæskesteg, og servér en imponerende rulleflæskesteg efter italiensk princip.

Bemærk
Ovntid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Læg slaget med kødsiden opad, og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 180°.
Skyl og pluk persillen, og læg det på kødet. Pil og hak hvidløgsfeddene. Riv skallen af citronen fint. Fjern skorpen på brødet, og hak resten af brødet til krummer. Bland hvidløg, citronskal og brødkrummer, og fordel blandingen på kødet. Rul slaget sammen som en rullepølse, og snør den godt sammen med madsnor. Læg kødet på en rist med en bradepande under.
Steg kødet i ovnen i ca. 2 timer. Hæld et par skefulde vand over hvert 20. minut. Vend stegen undervejs, så sværen bliver flot sprød over det hele.
Hæld væden fra bradepanden (stegeskyen) i en kasserolle. Kog den op med bouillon. Tilsæt fløde, og kog saucen ind til den rette konsistens. Smag til med sukker, salt og peber.
Skrub kartoflerne. Fordel dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Skræl rødbederne, og skær i grove skiver. Vend dem med timian, olie, honning, salt og peber.
Skær toppen af fenniklerne. Skær derefter fenniklerne i tynde både, og fordel dem i et ovnfast fad. Fordel pinjekerner, olie, salt og peber over dem.
Bag de 3 slags tilbehør i ovnen ved 180° varmluft i 35 minutter sammen med kødet.
Skær den færdigstegte porchetta i skiver på et bræt ved bordet, så alle kan nyde synet af den flotte steg. Servér den med kartofler, rødbeder og fennikel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar