Porchetta
En porchetta er en italiensk rullesteg. Drop den traditionelle flæskesteg, og servér en imponerende rulleflæskesteg efter italiensk princip.
(9)
Ingredienser
Udstyr
- kødsnor
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Hvad er porchetta?
Porchetta er en italiensk rullesteg, hvor et svineslag rulles stramt om hvidløg og friske urter som f.eks. oregano og rosmarin, inden det snøres sammen og steges ved høj varme. Porchetta minder med sine sprøde svær en del om den danske flæskesteg.
Porchetta kan fyldes med mange lækre ting. I denne opskrift bruger vi en klassisk blanding af hvidløg, persille, citron og brødkrummer. Du kan også prøve en af disse variationer:
- Portvinssvesker og friske krydderurter.
- Løvstikke, dild og tørrede abrikoser.
- Rosmarin, soltørrede tomater og hvidløg.
- Blendede, sorte oliven, basilikum, pinjekerner, ost og citronskal.
Du kan sagtens mikse på kryds og tværs, eller blot fylde rullestegen med revet citronskal, salt og peber og de krydderurter, du lige har ved hånden, f.eks. timian, salvie, rosmarin, estragon, løvstikke eller merian. Bruge gerne 2-3 forskellige slags.
Porchetta kan tilberedes i ovn, på grill eller på rotisserie. Brug et stegetermometer: Centrumstemperaturen skal op på 70°-72°, før stegen er færdig.
Tilbehør til porchetta
Traditionelt serveres porchetta skiveskåret i en lys, italiensk sandwichbolle uden så meget andet tilbehør. Herhjemme foretrækker vi lidt mere fyldigt tilbehør til rullestegen. Da porchetta er en ret fed ret, er det lækkert med noget sprødt og friskt som tilbehør. F.eks.:
Du kan også udvide den italienske porchetta-sandwich med hjemmerørt estragon-mayo, syltede rødløg, tomatsalat og en håndfuld rucola. En perfekt sommerservering.
Powered by Froala Editor