Porchetta med dampede bønner

Porchetta er italienernes svar på vores folkekære flæskesteg. Udover saftigt og velsmagende kød, byder porchettaen også på sprøde svær – hele vejen rundt!

Bemærk
Ovntid: 3,5 timer.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Rids skindet på tværs af svineslaget. Læg slaget på et skærebræt med kødsiden opad.
Rens fenniklen, hak toppen fint, og skær knolden i grove stykker (gem dem til senere). Pil og hak hvidløg. Pluk rosmarin. Knus fennikelfrøene. Bland fennikeltop, hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen, og fordel det på kødet. Krydr med salt og peber.
Rul stegen stramt sammen, og bind kødsnor omkring. Gnid stegen med olivenolie og salt. Læg den i en bradepande, og hæld vand ved, så det går ca. 2 cm op ad kanterne. Pil løgene, og skær dem i både. Læg dem ved siden af stegen sammen med fennikelstykkerne.
Sæt stegen i en kold ovn, og tænd ovnen på 175°. Vend stegen ¼ omgang hver halve time. Den skal stege i 3-3½ time i alt. Tilsæt vand undervejs, så der hele tiden er ca. 2 cm vand i bradepanden. Sæt til sidst stegen på en ovnrist, og lad den stege de sidste 5-15 minutter ved 220°, evt. med grill, for at få sværen sprød.
Si væden fra bradepanden over i en kasserolle, og varm den op. Smag til med salt og peber.
Skyl og nip bønnerne, og damp dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter, så de stadig er sprøde. Lad dem køle lidt af. Pil rødløget, og bland det med bønnerne.
Skær stegen i skiver, og dryp den med lidt af væden og lidt god olivenolie. Servér med bønner og kogte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar