Porchetta

En porchetta er en italiensk rullesteg. Drop den traditionelle flæskesteg, og servér en imponerende rulleflæskesteg efter italiensk princip.

Porchetta
0-30 min.

(9)

December 15, 2021 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Ovntid: 2 timer.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • kødsnor

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hvad er porchetta?

Porchetta er en italiensk rullesteg, hvor et svineslag rulles stramt om hvidløg og friske urter som f.eks. oregano og rosmarin, inden det snøres sammen og steges ved høj varme. Porchetta minder med sine sprøde svær en del om den danske flæskesteg.

Porchetta kan fyldes med mange lækre ting. I denne opskrift bruger vi en klassisk blanding af hvidløg, persille, citron og brødkrummer. Du kan også prøve en af disse variationer:

  • Portvinssvesker og friske krydderurter.
  • Løvstikke, dild og tørrede abrikoser.
  • Rosmarin, soltørrede tomater og hvidløg.
  • Blendede, sorte oliven, basilikum, pinjekerner, ost og citronskal.

Du kan sagtens mikse på kryds og tværs, eller blot fylde rullestegen med revet citronskal, salt og peber og de krydderurter, du lige har ved hånden, f.eks. timian, salvie, rosmarin, estragon, løvstikke eller merian. Bruge gerne 2-3 forskellige slags.

Porchetta kan tilberedes i ovn, på grill eller på rotisserie. Brug et stegetermometer: Centrumstemperaturen skal op på 70°-72°, før stegen er færdig. 

Tilbehør til porchetta

Traditionelt serveres porchetta skiveskåret i en lys, italiensk sandwichbolle uden så meget andet tilbehør. Herhjemme foretrækker vi lidt mere fyldigt tilbehør til rullestegen. Da porchetta er en ret fed ret, er det lækkert med noget sprødt og friskt som tilbehør. F.eks.:

Du kan også udvide den italienske porchetta-sandwich med hjemmerørt estragon-mayo, syltede rødløg, tomatsalat og en håndfuld rucola. En perfekt sommerservering.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'