Pommes Anna

Pommes Anna består af tynde kartoffelskiver i lag med smør imellem. Kartoffelskiverne bages og stilles i pres til dagen efter, så lagene nærmest smelter sammen og giver en himmelsk, fløjlsblød fornemmelse i munden.

Pommes Anna
31-60 min.

(7)

November 17, 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Den færdigbagte kartoffelret har bedst af at sætte sig natten over.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 fad eller bradepande, ca. 20 x 25 cm

Sådan gør du

Tip!

Prøv at drysse andre tørrede krydderurter, f.eks. timian eller paprika, imellem kartoffelskiverne. Du kan også drysse hver andet lag med revet parmesan.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du pommes anna

Med opskriften ovenover får du en skudsikker guide til Pommes Anna. Herunder får du en trin for trin-guide og længere nede har vi samlet vores bedste tips og facts om retten, så du får svar på alle de spørgsmål, du måtte have. God fornøjelse!

Hvor stammer Pommes Anna fra?

Man kan næsten høre, at Pommes Anna klinger fransk. Tilbehørsretten blev da også opfundet i 1800-tallet på en restaurant i Paris. Navnet er der lidt tvivl om – det vides ikke, om retten er opkaldt efter hofdame Anna Deslions eller skuespiller Anna Damiens. Uanset hvad, så er kartoffelretten altid et hit!

Hvor lang tid tager det at lave Pommes Anna?

Det er nemt at lave Pommes Anna, men det tager lidt tid. Kartoflerne skal nemlig helst stå i pres natten over, når de er bagt, så de bliver perfekt snaskede og kompakte. Inden da skal de bages i alt 1-1½ time. Dvs. at du kan gå i gang med retten i god tid og have den helt klar til dagen efter, hvor resten af middagen kan tilberedes.

Hvor længe kan Pommes Anna holde sig?

Pommes Anna kan holde sig lækre i 2-3 dage, så du kan sagtens forberede retten flere dage, inden den skal serveres. Inden servering skal du blot skære kartoflerne i små firkanter og varme dem i ovnen i 10-12 minutter ved 225°. 

Kan Pommes Anna fryses?

Pommes Anna kan godt fryses. Når de har stået i pres natten over, kan du skære dem i firkanter og fryse dem her. Når de skal bruges, kan du tø dem op og varme dem i ovnen i 10-12 minutter ved 225°.

Hvordan laver man klaret smør?

Når du laver klaret smør, er det vigtigt, at du ikke gør det ved for høj varme. Smørret skal blot lige smeltes, så du kan skille den klare smør fra den hvide valle. Se i videoen overover, hvordan du gør.

Pommes Anna med lækre smagsvarianter

Her i opskriften drysses der lidt rosmarin imellem kartoffellagene. Du kan sagtens skifte rosmarin ud med tørret timian, friske krydderuter eller ost. Du kan også tilsætte et presset hvidløg til det klarede smør, som kan give dejlig smag.

Pommes Anna i muffinforme

Vil du hellere have små runde portionsstørrelser af kartoffelretten, kan du lægge kartoflerne i lag i muffinforme. Brug gerne en form af metal, så du nemt kan presse kartoflerne. Brug f.eks. bunden af et glas fyldt op med sukker til at presse kartoflerne.

Pommes Anna tilbehør

Hvad serverer man Pommes Anna til? Den lækre kartoffelret er ret festlig og passer derfor perfekt som tilbehør til nytårsmenuen. Servér f.eks. et lækkert stykke kød og en god sauce. Pommes Anna smager også skønt med stegte grøntsager. Den tunge ret har nemlig godt af et friskt spark.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'