Pommes Anna

22. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Pommes Anna består af tynde kartoffelskiver i lag med smør imellem. Kartoffelskiverne bages og stilles i pres til dagen efter, så lagene nærmest smelter sammen og giver en himmelsk, fløjlsblød fornemmelse i munden.

Bemærk
Den færdigbagte kartoffelret har bedst af at sætte sig natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 fad eller bradepande, ca. 20 x 25 cm

Sådan gør du

Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem ud i så tynde skiver som muligt, helst på et mandolinjern eller i en køkkenmaskine. Smelt smør i en gryde. Hæld den klare del af smørret over i en skål, og kassér det grumsede, hvide bundfald. Bland salt og peber i det klare smør.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Smør et ovnfast fad eller en bradepande. Dæk bunden med et lag kartoffelskiver, som overlapper hinanden en smule. Dryp med smørblandingen, og drys med rosmarin. Læg et nyt lag kartofler over, dryp smør på, og drys med rosmarin igen. Fortsæt, indtil alle kartoflerne er brugt.
Dæk kartoflerne med et stykke bagepapir, og læg et skærebræt, et fad eller noget andet, der passer i størrelsen, over. Placer noget tungt, f.eks. en støbejernsgryde eller et par pakker mel ovenpå, så kartoflerne presses sammen. Lad det stå i 15 minutter, og fjern presset.
Læg alufolie eller et ovnfast låg over fadet, stil det i ovnen, og bag kartoflerne ½ time. Fjern folien, og bag videre i ½-1 time, til kartoflerne er møre. Sæt de færdigbagte kartofler under pres på samme måde som tidligere, men lad vægten blive, og stil fadet køligt til dagen efter.
Tænd ovnen op på 225°. Fjern presset fra kartoffelfadet, og skær små, kvadratiske firkanter ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter lige inden servering.

Tip!

Prøv at drysse andre tørrede krydderurter, f.eks. timian eller paprika, imellem kartoffelskiverne. Du kan også drysse hver andet lag med revet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar