Pølsehorn

Pølsehorn er en evig favorit i madpakken, og både børn og voksne elsker den nemme snack. Her kommer opskriften på klassiske, luftige pølsehorn.

Pølsehorn
0-30 min.

(6)

February 24, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Den bedste opskrift på nemme og luftige pølsehorn

Hvem elsker ikke et lunt, blødt og luftigt pølsehorn, der lige er kommet ud af ovnen? Den lækre, nemme snack er perfekt i madpakken, til børnefødselsdagen og i picnickurven. Men vi dømmer dig ikke, hvis du ikke er et barn og bare har lyst til at bage en bradepande fuld af duftende pølsehorn!

Bag eventuelt en stor portion, og frys pølsehorn ned. De kan nemlig sagtens lunes i ovnen. Lad evt. pølsehornene tø op, inden du varmer dem, og giv dem et sprøjt vand – så smager de helt som nybagte, og hele hytten dufter af hjemmebag.

Hvis ellers du kan holde nallerne fra de nybagte pølsehorn og ikke vil fryse dem ned, så opbevar dem gerne i køleskabet. Pølserne kan nemlig ikke holde sig ved stuetemperatur mere end et par timer. Pølsehornene kan sagtens holde sig i køleskabet i to til tre dage, men giv dem evt. en tur på risteren eller i ovnen, hvis de skal være ekstra bløde og lune.

I opskriften her har vi tilføjet en smule kærnemælk til dejen. Det får pølsehornene til at holde sig saftige i længere tid. Har du ikke kærnemælk, kan du erstatte det med ½ dl yoghurt/skyr/creme fraiche og ½ dl mælk.

Du kan sagtens bruge vegetarpølser eller kyllinge- eller kalkunpølser i stedet for almindelige pølser af svinekød.

Hvis pølsehornene skal mætte lidt længere, eller hvis du gerne vil bage sunde pølsehorn, kan du erstatte en smule af hvedemelet med spelt- eller fuldkornsmel. Men pas på med at bruge for meget, da det nemt gør pølsehornene tunge og tørre.

Vil du give pølsehornene et tvist, kan du smøre en smule ketchup ud på hver dejcirkel, inden du ruller dem sammen til horn. Du kan også prøve med sennep, chilimayo, barbecuesauce eller en anden form for sauce/dyppelse.

Mere inspiration til snacks til madpakken:

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'