Pølsehorn

24. februar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Pølsehorn er en evig favorit i madpakken, og både børn og voksne elsker den nemme snack. Her kommer opskriften på klassiske, luftige pølsehorn.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, æg, olie og sukker, og rør rundt. Tilsæt salt og det meste af hvedemelet, og ælt dejen sammen.
Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen stadig er klistret. Dæk skålen med et rent og fugtigt klæde, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Del dejen i to lige store stykker, og rul hvert stykke ud til en rund cirkel med en diameter på ca. 22 cm. Skær hver cirkel i 8 stykker. Placér en brunchpølse i den brede ende på hvert stykke dej, og rul dem sammen til horn.
Fordel pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190° varmluft. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg. Bland de 4 slags kerner og frø sammen, og drys blandingen på pølsehornene.
Bag pølsehornene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte, og afkøl dem på en rist. Servér dem med det samme, eller frys dem ned til senere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Den bedste opskrift på nemme og luftige pølsehorn

Hvem elsker ikke et lunt, blødt og luftigt pølsehorn, der lige er kommet ud af ovnen? Den lækre, nemme snack er perfekt i madpakken, til børnefødselsdagen og i picnickurven. Men vi dømmer dig ikke, hvis du ikke er et barn og bare har lyst til at bage en bradepande fuld af duftende pølsehorn!

Bag eventuelt en stor portion, og frys pølsehorn ned. De kan nemlig sagtens lunes i ovnen. Lad evt. pølsehornene tø op, inden du varmer dem, og giv dem et sprøjt vand – så smager de helt som nybagte, og hele hytten dufter af hjemmebag.

Hvis ellers du kan holde nallerne fra de nybagte pølsehorn og ikke vil fryse dem ned, så opbevar dem gerne i køleskabet. Pølserne kan nemlig ikke holde sig ved stuetemperatur mere end et par timer. Pølsehornene kan sagtens holde sig i køleskabet i to til tre dage, men giv dem evt. en tur på risteren eller i ovnen, hvis de skal være ekstra bløde og lune.

I opskriften her har vi tilføjet en smule kærnemælk til dejen. Det får pølsehornene til at holde sig saftige i længere tid. Har du ikke kærnemælk, kan du erstatte det med ½ dl yoghurt/skyr/creme fraiche og ½ dl mælk.

Du kan sagtens bruge vegetarpølser eller kyllinge- eller kalkunpølser i stedet for almindelige pølser af svinekød.

Hvis pølsehornene skal mætte lidt længere, eller hvis du gerne vil bage sunde pølsehorn, kan du erstatte en smule af hvedemelet med spelt- eller fuldkornsmel. Men pas på med at bruge for meget, da det nemt gør pølsehornene tunge og tørre.

Vil du give pølsehornene et tvist, kan du smøre en smule ketchup ud på hver dejcirkel, inden du ruller dem sammen til horn. Du kan også prøve med sennep, chilimayo, barbecuesauce eller en anden form for sauce/dyppelse.

Mere inspiration til snacks til madpakken:

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar