Pølsebrød
10. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
En ristet hotdog er med sin saftige kombination af sødt, salt, fedt og syre et stykke af danmarkshistorien. Hjemmelavede pølsebrød gør oplevelsen endnu bedre, og i de her er der tilsat lidt fuldkornsmel for ekstra bid.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun vand og mælk, og hæld det i en skål, når det er lillefingervarmt. Smuldr gæren i væsken, og tilsæt sukker, salt, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen.
Rør det bløde smør i lidt ad gangen. Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i en time.
Ælt dejen kort igennem på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en tyk pølse, og læg dem på en bageplade med bagepapir, så de ligger med ca. 2 cm’s mellemrum. Lad brødene hæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
Tryk forsigtigt brødene lidt flade ved at lægge en bageplade eller et skærebræt oven på viskestykket og presse let. Fjern presset, tænd ovnen på 200°, og lad brødene efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op.
Bag pølsebrødene gyldne i ca. 15 minutter. Afkøl en anelse på en rist, og servér lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk