Polentapande med svampe og spejlæg
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Skal aftensmaden være ekstra nem, så lav hele retten på en pande! Polenta, svampe og spejlæg giver et mættende og velsmagende måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i smør på en stor pande med høje kanter, som også kan tåle at komme i ovnen bagefter.
Pil løget, skær det i skiver, og steg det på panden. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege i ca. 10 minutter, til løg og svampe bliver gyldne. Dryp balsamicoeddike over, og vend rundt, inden du kommer pandens indhold over på en tallerken.
Hæld vand på panden, og pisk majsgrynene i vandet. Bring det i kog under konstant omrøring, til du får en cremet grød. Riv parmesan fint, og rør halvdelen i polentagrøden. Smag grøden til med salt og peber.
Brug en ske til at skubbe lidt af grøden til side, så du får en lomme, hvor du kan slå 1 æg ud. Gør det samme for alle æggene.
Fordel svampene ovenpå. Drys med parmesan, og sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
Servér straks med skyllet rucola og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk