Polentapande med svampe og spejlæg
Skal aftensmaden være ekstra nem, så lav hele retten på en pande! Polenta, svampe og spejlæg giver et mættende og velsmagende måltid.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- champignoner
- 100 g
- kejserhatte
- 100 g
- østershatte
- 100 g
- smør til stegning
- 1 spsk.
- løg
- 1
- salt
- peber
- balsamicoeddike
- 2 spsk.
- vand
- 8 dl
- majsgryn
- 3 dl
- friskrevet parmesan
- 50 g
- æg
- 4
Til servering
- rucola
- 75 g
- groft brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i smør på en stor pande med høje kanter, som også kan tåle at komme i ovnen bagefter.
Pil løget, skær det i skiver, og steg det på panden. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege i ca. 10 minutter, til løg og svampe bliver gyldne. Dryp balsamicoeddike over, og vend rundt, inden du kommer pandens indhold over på en tallerken.
Hæld vand på panden, og pisk majsgrynene i vandet. Bring det i kog under konstant omrøring, til du får en cremet grød. Riv parmesan fint, og rør halvdelen i polentagrøden. Smag grøden til med salt og peber.
Brug en ske til at skubbe lidt af grøden til side, så du får en lomme, hvor du kan slå 1 æg ud. Gør det samme for alle æggene.
Fordel svampene ovenpå. Drys med parmesan, og sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
Servér straks med skyllet rucola og groft brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner