Polentakage med rabarber
4. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Skøn og saftig kage, der smager ekstra godt med en klat iskoldt flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 25-28 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk dem sammen med sukker og æg med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Smelt smørret, og pisk det i æggesnapsen.
Bland mel, polenta, salt, bagepulver og natron sammen i en skål, og sigt melblandingen i æggesnapsen.
Vend cremefraiche i dejen sammen med fintrevet citronskal og citronsaft.
Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker, og vend dem med 2 spsk. sukker i en skål. Hæld dejen i en smurt tærteform, og fordel rabarberstykkerne i dejen.
Bag kagen i ovnen i 55-60 minutter, eller til den er gennembagt. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den tager for meget farve. Afkøl på en bagerist.
Servér kagen lun eller ved stuetemperatur, evt. med flødeskum eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk