Polenta med stegte grøntsager

17. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Lækker cremet polenta med stegte grøntsager og friskrevet parmesan er den bedste hverdagsret. Retten er vegetarisk, og det er nemt at undvære kød, når det smager så skønt!

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt polenta under omrøring, og lad det koge ved svag varme i 2-3 minutter.
Tag det af varmen, og rør friskrevet parmesan og smør i. Smag til med salt og peber.
Pil løgene, og hak dem groft. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Rens svampene, og skær dem i skiver. Skyl og halvér tomaterne. Hak timian.
Steg løgene i lidt olie på en stor pande. Tilsæt blomkål, svampe, tomater og timian, og lad det stege i ca. 5 minutter.
Vend tomatpuré i, og tilsæt herefter hvidvin. Lad det simre i 2 minutter.
Skyl palmekålen, og nip stilkene af. Vend palmekålen i retten, til den falder sammen.
Smag til med salt og peber, og servér med polenta og evt. lidt friskrevet parmesan på toppen.

Tip!

Er du ikke til polenta, kan retten serveres med kartoffelmos.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar