Polenta med salsiccia og tomat og palmekål
4. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Blød polenta proppet med parmesan og et gavmildt skud peber. Kender du endnu ikke den krydrede salsicciapølse, har du noget godt i vente.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl palmekålen, og hak den groft. Kassér de groveste stilke. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Steg palmekål og hvidløg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, og hæld det i en dyb tallerken.
Klem pølsefarsen ud af skindet, og steg den i olie i ca. 5 minutter, til den er let gyldne. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løget.
Steg hvidløg, løg og salvie med pølsen i et par minutter. Hæld hvidvin på panden, kog op, tilsæt tomatpassata, og kog op igen. Smag til med salt og peber.
Kog vand og vin i en gryde. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til den tykner. Tilsæt smør, revet parmesan og mascarpone. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
Anret polentaen i dybe tallerkner, og top med salsiccia i tomat, palmekål og friskrevet parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk