Poké-sushi-skål
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Hawaii møder Japan! Poké er den hawaiianske udgave af sushi og serveres typisk som forret. Her poké-laks kombineret med klassiske sushi-elementer, så du kan nyde smagen af sushi uden at skulle stå i køkkenet i timevis.
Bemærk
Marineringstid: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i mundrette tern, og læg dem i en skål. Klip noritangen i små strimler ned i skålen. Pres saften af limefrugten. Pil og pres hvidløg.
Rist sesamfrøene på en tør pande, og rør dem sammen med sojasauce, limesaft, honning og hvidløg. Vend laks og tang i marinaden, og sæt det i køleskabet i 1-2 timer.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog eddike og honning sammen i en lille gryde, og rør det i de kogte ris. Afkøl.
Skræl ræddiker, og skær dem i skiver. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op.
Anret ris, marineret laks, edamamebønner, syltet ingefær og grøntsager i portionsskåle, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på poke bowl
Se også: Opskrift på hjemmelavet sushi