Pocheret æg med pesto og krydrede kikærter
22. september 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Hvis frokosten både skal være let og lækker, så prøv et stykke grillet eller ristet brød med pocheret æg, hjemmelavet pesto og krydrede kikærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød kikærterne i koldt vand i 24 timer.
Hæld vandet fra kikærterne, og kog dem i en gryde med vand i 30-35 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.<br />
Sluk for varmen, og lad kikærterne trække i kogevandet.
Pil og hak hvidløg fint, og sautér dem ved lav varme i en gryde med olie, ras el hanout og chiliflager i 1 minut, til olien har taget smag af krydderierne.
Rør de flåede tomater i, krydr med salt og peber, og kog i 15-20 minutter på lav varme, til tomatsaucen er helt tæt.
Blend saucen glat med en stavblender, og tilsæt kogte kikærter. Kog saucen igennem i 5-7 minutter. Smag evt. til med salt, peber og chili, hvis saucen skal være mere krydret. Hold kikærterne lune.
Dyp brødskiverne i olie, og grill dem sprøde og gyldne på en varm grillpande. Krydr med salt, og tag brødskiverne af panden.
Bring en gryde med vand, lidt salt og eddike i kog. Slå æggene ud i en kop, 1 ad gangen. Krydr med salt og peber.
Lav en hvirvel i det kogende vand, og hæld et æg ned i midten af hvirvlen. Skru ned for varmen, så vandet kun lige koger, og hviden samler sig om blommen. Lad ægget pochere i 4 minutter, tag det op af gryden, og læg det i en skål med koldt vand. Gentag processen med resten af æggene. Dyp æggene 15 sekunder i kogevandet før servering, så de bliver lune igen.
Anret grillede brødskiver med en god skefuld krydrede kikærter, et pocheret æg, en god skefuld skvalderkålspesto og frisk skvalderkål på toppen. Servér med det samme, mens det hele er lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk