Pocherede pærer med is

Kog dine pærer i hyldeblomstsaft – så bliver de helt bløde og får en dejlig sødme. Servér med sirup, vaniljeis og en sprød hjemmelavet kiks.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pærerne, men lad stilken sidde, og fjern forsigtig blomsten i bunden med spidsen af en kniv.
Bring den koncentrerede hyldeblomstsaft i kog sammen med vand, sukker, citronskal og den halve vaniljestang.
Tilsæt pærerne, og lad dem simre under låg i 6 minutter. Tag pærerne af blusset, og lad dem trække i lagen til næste dag.
Sørg for, at pærerne er dækket af lage – læg evt. en underkop ovenpå for at holde dem nede. Tag pærerne op, og kog lagen ind til sirup.
Varm ovnen op til 180°. Smelt smørret. Bland sukker, mel og æggehvide sammen. Rør det smeltede smør i blandingen lidt ad gangen.
Lad dejen køle af, og sæt små klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Smør dejen tyndt ud med bagsiden af en ske, og drys finthakkede pistacienødder på. Bag kagerne i 6-7 minutter.
Lad dem køle af på en rist. Vil du give dem lidt facon, så læg dem til afkøling over skaftet på en tyk grydeske. Servér pærerne med is, sirup og de sprøde kager til.

Tip!

Du kan sagtens lave retten klar flere dage i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar