Pocherede pærer i sukkerbrødsdej
21. december 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Pærerne er pocheret i pærecider og bliver bagt til en skøn kage i en luftig sukkerbrødsdej.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl pærerne, og fjern forsigtigt blomsten med en skarp kniv. Halvér pærerne på langs, og fjern kernehuset.
Kog cider og sukker op i en gryde, og lad pærerne koge i lagen i 5 minutter. Vend dem jævnligt, hvis de ikke er dækket helt af lagen, og lad dem trække i lagen, til de er kolde.
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker til en luftig æggensnaps.
Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen, og vend det sammen.
Læg pærerne i et smurt ovnfast fad, og fordel dejen over.
Drys med hasselnøddeflager, og bag kagen i 15 minutter. Servér kagen lun med en skefuld is til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk