Pocherede pærer i sukkerbrødsdej

21. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Pærerne er pocheret i pærecider og bliver bagt til en skøn kage i en luftig sukkerbrødsdej.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pærerne, og fjern forsigtigt blomsten med en skarp kniv. Halvér pærerne på langs, og fjern kernehuset.
Kog cider og sukker op i en gryde, og lad pærerne koge i lagen i 5 minutter. Vend dem jævnligt, hvis de ikke er dækket helt af lagen, og lad dem trække i lagen, til de er kolde.
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker til en luftig æggensnaps.
Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen, og vend det sammen.
Læg pærerne i et smurt ovnfast fad, og fordel dejen over.
Drys med hasselnøddeflager, og bag kagen i 15 minutter. Servér kagen lun med en skefuld is til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar